266 - Udhezime_single | Kos-Cert
  • slider-img
  • slider-img
  • slider-img

Informacione, Manuali i ndihmës, dhe Pyetësori për Ransomware-in Locky!Çfarë është Locky Ransomware?
Locky është një infeksion me ransomware për Windows që u lëshua në mes të shkurtit 2016. Ky infeksion me ransomware do të ndikojë në të gjitha versionet e Windows, duke përfshirë Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 dhe Windows 10. Kur një viktimë është infektuar, ata do të kenë enkriptuar dosjet e tyre dhe pastaj një shpërblim prej rreth .5 bitcoins do të kërkohet për të marrë çelësin për dekriptim

Çfarë duhet të bëni kur të zbuloni se kompjuteri juaj është i infektuar me Ransomware-in Locky?
Nëse ju zbuloni se kompjuteri juaj është i infektuar me Locky ju duhet menjëherë të fikni kompjuterin tuaj dhe nëse është e mundur të krijoni një kopje, ose imazhi, të hard drive-it tuaj. Kjo ju lejon të ruani gjendjen e plotë të hard drive tuaj në rast se një metodë e lirë dekriptimi zhvillohet në të ardhmen. Për më shumë informacion se si të bëni këtë, mund të konsultoheni në forume.

Si mund të infektoheni me Locky?
Një përdorues zakonisht është i infektuar nga Locky përmes email që pretendojnë të jenë faturat ose nëpërmjet shfrytëzimit të mjeteve të ndryshme në faqet e hakuara. Këto fatura do të kenë një lëndë të ngjashme me Attn: Invoice J-12155976 ose FW: Faturë dhe bashëngjitur do të ketë një dokument të infektuar ose një dokument që përmban javascript installer. Këto dokumente të bashkëngjitura në email do të kenë emrat si: Invoice J-12155976.doc ose 138AD_scan_invoice_45E288.zip.

A do të dekriptohen dokumentat tuaja nëse paguani ransomwarin ?
Para së gjithash, paguani shpërblim vetëm në qoftë se ju nuk keni absolutisht asnjë zgjidhje tjeter. Duke paguar haraçin ju vetëm do të inkurajoni zhvilluesit e programeve keqbërëse (malware) për të vazhduar zhvillimin e infeksioneve ransomware si Locky.

A është e mundur të dekriptojë dosjet (files) e enkriptuara nga Locky pa pagesë?
Për fat të keq, për momentin nuk është e mundshme dekriptimi pa pagesë i dosjeve të enkriptuara nga Locky. Kjo mund të jetë e mundshme në të ardhmen, nëse çelësat e dekriptimit janë zbuluar nga serverat e Komandës dhe kontrollit të Locky. Prandaj, në qoftë se ju nuk planifikoni të paguani shpërblesën, ju këshillojm që të bëni një imazh të disqeve të enkriptuara në mënyrë që ndoshta mund të dekriptoni ato në të ardhmen.

Si ti riktheni dosjet (files) e enkriptuar nga Locky ?
Mënyra juaj e vetme për të rimarrë dosjet e enkriptuara nga Locky është që të përpiqeni të riktheni nga një backup, nga software për rikthim të dosjeve, ose në qoftë se ju jeni me fat. Keni të përshkruara metoda të ndryshme si më poshtë që ju mund të përdorni në përpjekje për rikthyer dosjet tuaja.

  • Metoda 1: Backups
  • Metoda 2: Shadow Volume Copies
  • Metoda 3: File Recovery Software
  • Metoda 4: Restore DropBox Folders

Si të parandaloni kompjuterin tuaj nga infektimi me Locky ?
Ka disa metoda dhe shërbime që ne ju rekomandojmë për të mbrojtur kompjuterin tuaj nga infeksionet me ransomware. Tre nga metodat janë: Emsisoft Anti-Malware, HitmanPro: Alert, dhe Malwarebytes Anti-Ransomware dhe HitmanPro: Alert programs. Opsioni i katërt është që të shfrytëzoni politikat kufizuese të Softverëve që parandalojnë programet nga të qenit të lejuar për të ekzekutuar nga vende të caktuara. 

Udhëzuesi

Share this post

Regjistrohu për të pranuar informacion në e-mail:

Mozilla dhe Tor kanë lëshuar update për dobësitë në Firefox

Një dobësi ne Firefox e cila u raportua nga një postim në faqen zyrtarë të Tor tani është rregulluar nga Mozilla…

Locky Ransomware

Një nga variantet më të fundit të ransomware (software me qellim të keq) është i njohur me emrin Locky. Dosjet (files…

Largoni programin potencialisht të padëshiruar "FilePlus"

Çfarë është "FilePlus"? "FilePlus" është një program që ju lejon të shkarkoni filma,…

Largoni Programin "MaohaWiFi" (Udhëzuesi për de-instalim)

"MaohaWiFi" është një program potencialisht i padëshiruar që zakonisht vjen sëbashku me programe falas që j…

Largoni "AdBlocker" për Youtube !

Çfarë është Adblocker për Youtube? Adblocker për Youtube është një zgjerim potencialisht i padëshir…

Udhëzuesi dhe Pyetsori për "CryptorBit" dhe "HowDecrypt" !

Përmbajtje: Si të merrni ndihmë me CryptorBit Çfarë është Ransomware-i CryptorBit apo HowDecrypt  Si…

Si të largoni shfletuesit e padëshiruar "Chromium" ?!

Çfarë është shfletuesi Chromium? Chromium është një ueb shfletues me burim të hapur të kodit (open sourc…

Largoni mbështetjen teknike për scam "MSSecTeam" (Udhëzuesi)

Çfarë është mbështetja teknike pë scam "MSSecTeam"? Mbështetja teknike për scam "MSSecTeam&quo…

Udhëzuesi i Heqjes së Bllokuesit të Ekranit "Kjo PC është bllokuar" !!

Çfarë është bllokuesi i ekranit "kjo PC është bllokuar"? Bllokuesi i ekranik "Kjo PC është bll…

Si të përdorni SUPERAntiSpyware për të skanuar dhe për të hequr malware-ët nga kompjuteri juaj !

Me viruse, worms, Trojans dhe malware duke u bërë gjithnjë e më të përhapur në jetën e përdoruesve të …

PacketTotal - Një ueb faqe e dobishme për analizën e dojseve PCAP

Nëse jeni profesionistë i INFOSEC, të cilët zakonisht merren me zbulimin e ndërhyrjeve dhe reagimin apo analizen e viruseve (ma…

Informacione, Manuali i ndihmës, dhe Pyetësori për Ransomware-in Locky!

Çfarë është Locky Ransomware? Locky është një infeksion me ransomware për Windows që u lëshua në…

Si të largoni trojanin "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" !

Trojani "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" është një infeksion kompjuterik i cili synon vetëm përdoruesi…

Këshilla kryesore për mbrojtjen e sistemit tuaj operativ Android nga virusët (malware) !

Me bazën më të madhe të instaluar prej të gjitha sistemeve operative, Android pa dyshim ka marrë botën celulare si st…

Si të kuptoni nëse Snapchat-i juaj është hakuar, dhe si ta ktheni prap atë!

Për çfarë duhet të shikoni, dhe çfarë të bëni në lidhje me të! Snapchat është një …

Udhëzues për heqjen e blokuesit të ekranit "PadLock"

Bllokuesi i ekranit "PadLock" është një trojan që paraqet një pamje të një dere të mbyllur me një…

Si të hiqni "Antivirus 10" (Udhëzues i fshirjes)

"Antivirus 10" është një program "scareware (frikësues)" që pretendon të jetë një program an…

Udhëzues dhe Pyetsorë për CryptorBit dhe HowDecrypt

Manuali Udhëzues për CryptorBit dhe HowDecrypt

Udhëzues dhe Pyetsorë për Ransomware-in CryptoLocker

Info: Infeksioni origjinal "Cryptolocker" është çaktivizuar më 2 qershor 2014, kur Operacioni Gameover tërhoqi rrje…

Si ta mbroni dhe përforconi kompjuterin tuaj kundër Sulmeve kibernetike me Ransomware?!

Viti 2016 pothuajse përfundoi dhe kjo definitivisht na mësoi një gjë; Ransomware është i pranishëm dhe do të q&e…

Përdorimi i Teknologjisë Wireless në Mënyrë të Sigurtë

Në vitet e fundit, rrjeta wireless është bërë më e disponueshme, e volitshme, dhe e lehtë për tu përdorur. …

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

AVG Remover Download

"AVG Remover" ju lejon që plotësisht të ç'instaloni produktet e AVG të zbuluara nga kompjuteri juaj. Për f…

RakhniDecryptor Ransomware Decryptor Download !

"RakhniDecryptor" është një Dekriptues për Ransomware me qëllim të përgjithshëm krijuar nga Kaspersky …

Zemana AntiMalware Download

Zemana AntiMalware është një skanues për malware i bazuar në cloud që ju lejon të kryeni skanimin sipas nevojës.…

RogueKillerCMD Download

RogueKillerCMD është versioni command line i programit të shërbimeve të sigurisë dhe anti-malware "RogueKiller".…

"RogueKiller" Download

RogueKiller është një mjet i sigurisë që mund të përdoret për të ndërprerë dhe për të h…

CryptoSearch Download

CryptoSearch është një vegël e krijuar nga Michael Gillespie që ju lejon të pastroni kompjuterin tuaj nga dosjet (files) e…

CryptON Ransomware Decryptor Download

Nëse jeni të infektuar me Ransomware-in CryptON, atëherë jeni me fat pasi Emsisoft arriti të gjej një mënyrë p&e…

SUPERAntiSpyware Download

SUPERAntiSpyware është një program anti-spyware pa pagesë që ofron zbulime të shkëlqyera dhe largimin e shpejtë …

Junkware Removal Tool 8.1.0.0 Download

"Junkware Removal" është një vegël e sigurisë që kërkon dhe heq nga kompjuteri juaj adware të zakonsh&…

Windows Repair (All In One) 3.9.25 Download

Windows Repair është një instrument që përmban mini-korrigjime të shumta për Windows. Ky mjet do të lejojë …

Heimdal Free Download

"Heimdal Free" është një program që skanon kompjuterin tuaj për programe të vjetëruara apo ndoshta të …

EMSISOFT HIJACKFREE

Emsisoft HiJackFree është një mjet i thjeshtë softuerik që zbulon aktivitetin me qëllim të keq dhe i mundëson p&…

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes është një program i rëndësishëm i sigurisë për çdo përdorues të kompjuterit ta ken…

RKill

RKill është një program që u zhvillua në "BleepingComputer.com" që tenton të ndërpresë proceset e…

Shkarkoni "BitStakDecrypter"

"BitStak Decrypter" është një program falas i dekriptimit i krijuar nga "Michael Gillespie" për Ransomware-ë…

HEIMDAL FREE

HEIMDAL FREE mjet softuerik i sigurisë që aplikohet në 20 aplikacionet më të përdorura. Kryen këto funksione: Skan…

ComboFix

ComboFix është një program, i krijuar nga sUBs, që skanon kompjuterin tuaj për malware të njohur, dhe kur e gjenë, b&…

AdwCleaner

AdwCleaner është një program që kërkon dhe fshin Adware, Toolbars, Programe potencialisht të padëshiruara (PUP), dhe …

RansomwareFree detekton Ransomware-in para se te Enkriptohen te dhënat

Rastet me Ransomware janë rritur ne mënyrë dramatike ne vitet e fundit sa qe tashme kane mundur te paraqiten te ju apo edhe te dikush tje…

Emsisoft Emergency Kit

Emsisoft Emergency Kit eshte nje mjet i cili ju mundeson detektimin dhe largimin e viruseve, rootkit, keylogera dhe programeve tjera me qellim te keq. K…

Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner eshte nje mjet pa pagese i cili ju mundeson qe te skanoni kompjuterin tuaj per te shikuar nese ekziston ndonje malware si: viru…

Trend Micro Ransomware File Decryptor

Trend Micro Ransomware File Decryptor eshte nje mjet i dedikuar per dekriptimin e fajllave te enkriptuar permes Ransomeware. Ransomeware jane nje kercni…

Newsletter: