242 - Udhezime_single | Kos-Cert
  • slider-img
  • slider-img
  • slider-img

Si të kuptoni nëse Snapchat-i juaj është hakuar, dhe si ta ktheni prap atë!Për çfarë duhet të shikoni, dhe çfarë të bëni në lidhje me të!

Snapchat është një nga shërbimet më të popullarizuar të mesazheve në dispozicion sot. Që nga Qershori 2016, më shumë se 150 milionë përdorues aktivë ndërveprojnë me njëri-tjetrin çdo ditë nëpërmjet Snapchat-it. Duke pasur parasysh popullaritetin e këtij aplikacioni, nuk është çudi që "kriminelët online - hakerët" kanë vendosur në shënjestër për të hakuar llogaritë e përdoruesve të Snapchat. Disa prej tyre tashmë kanë arritur sukses të kufizuar. Prandaj, kjo është arsyeja pse përdoruesit duhet të mësojnë se si të vërejnë shenjat paralajmëruese të një hakimi dhe se si ata mund të rikthejnë llogaritë e tyre, nëse dikush i kompromenton ato.

Kërkoni për ndonjë shenjë paralajmëruese!

Kur është fjala për dallimin e kompromentmit apo hakimit të llogarive të tyre, përdoruesit e Snapchat duhet të shikojnë për tri shenja paralajmëruese:
1. Aktiviteti i pazakontë. Përdoruesi konstaton se llogaria e tij nuk duket e njëjtë siq ka qenë. Konfigurimet e tyre ose emri i paraqitur në ekran mund të jenë të ndryshme.
2. Shkalla e lartë e ri-autentifikimin. Përdoruesi nuk duhet të identifikohet në llogarinë e tij çdo herë që përpiqen të hyjë në aplikacionin Snapchat. Por përdoruesi mund të kenë nevojë për të bërë këtë në qoftë se dikush është kyçur në emër të tij nga një tjetër pajisje, duke çkyçur atë.
3. Zbulimi i korrespodencës nga Snapchat: Ashtu si shumica e shërbimeve të internetit, Snapchat ka zbatuar masa të krijuara për të mbrojtur sigurinë e llogarisë së përdoruesve të saj. Kjo është arsyeja pse kompania dërgon email ose tekst tek një përdorues sa herë që bëhet ndonjë ndryshim në llogari të tyre, të tilla si një përditësim i fjalëkalimit ose email adresës, ose kur Snapchat zbulon një seancë të çasjes (login) nga një vend të pazakontë. Nëse një përdorues fillon të marrë këto lloje të mesazheve nga Snapchat, logaritë e tyre mund të jenë hakuar nga dikush.

Rikthimi i llogarisë suaj !

Lehtësia me të cilën përdoruesit mund të rikthejnë llogaritë e tyre në Snapchat varet se në çfarë mase hakerat kanë marrë kontrollin e këtyre llogarive. Sa më e madhe sasia e kontrollit të llogarisë nga hakerët, aq më e vështirë është rikthimi i këtyre llogarice. Nga më e lehta deri tek më e vështira, këtu janë paraqitur 3 mundësi se si përdoruesit mund të rikthejnë në kontroll llogaritë e tyre:

1. Ndryshoni fjalëkalimet tuaja. Në disa situata, hakerët marrin kredencialet e përdoruesit për tu kyçur (login), të kenë akses në profilin e viktimës, dhe të mos bëj asgjë me parametrat e llogarisë pasi janë kyçur në llogari. Në qoftë se është ky rast, përdoruesit mund të rikthejnë kontrollin e llogarisë së tyre duke u kyçur në llogarinë e tyre dhe duke ndryshuar fjalëkalimin.
2. Përdorni "Forgot your Password". Sulmuesit nuk janë gjithmonë parazit. Shpesh ata bllokojnë llogaritë e përdoruesve të Snapchat pasi ti hakojnë duke ndryshuar fjalëkalimin e tyre. Në këto raste, për fat të mirë, përdoruesit mund të rikthejnë llogaritë e tyre duke përdorur metodën "Forgot your Password" një mundësi e dhënë nga Snapchat që kalon një fjalëkalim të përkohshëm tek përdoruesi nëpërmjet adresës së tyre elektronike ose numrin e telefonit celular.
3. Kontaktoni kompaninë Snapchat. Skenari më i keq është kur hakerët kërkojnë llogarinë e përdoruesit dhe e ndryshojnë jo vetëm fjalëkalimin e tyre, por edhe email adresën e tyre, numrin e telefonit, dhe informacione të tjera të kontaktit. Kur ndodh kjo, përdoruesit duhet të vizitojnë faqen e ndihmës së Snapchat-it, plotësojnë një kërkesë për rikthimin e llogarisë, dhe të specifikojnë se llogaria e tyre është hakuar.

Lexoni më shumë

Share this post

Regjistrohu për të pranuar informacion në e-mail:

Mozilla dhe Tor kanë lëshuar update për dobësitë në Firefox

Një dobësi ne Firefox e cila u raportua nga një postim në faqen zyrtarë të Tor tani është rregulluar nga Mozilla…

Locky Ransomware

Një nga variantet më të fundit të ransomware (software me qellim të keq) është i njohur me emrin Locky. Dosjet (files…

Largoni programin potencialisht të padëshiruar "FilePlus"

Çfarë është "FilePlus"? "FilePlus" është një program që ju lejon të shkarkoni filma,…

Largoni Programin "MaohaWiFi" (Udhëzuesi për de-instalim)

"MaohaWiFi" është një program potencialisht i padëshiruar që zakonisht vjen sëbashku me programe falas që j…

Largoni "AdBlocker" për Youtube !

Çfarë është Adblocker për Youtube? Adblocker për Youtube është një zgjerim potencialisht i padëshir…

Udhëzuesi dhe Pyetsori për "CryptorBit" dhe "HowDecrypt" !

Përmbajtje: Si të merrni ndihmë me CryptorBit Çfarë është Ransomware-i CryptorBit apo HowDecrypt  Si…

Si të largoni shfletuesit e padëshiruar "Chromium" ?!

Çfarë është shfletuesi Chromium? Chromium është një ueb shfletues me burim të hapur të kodit (open sourc…

Largoni mbështetjen teknike për scam "MSSecTeam" (Udhëzuesi)

Çfarë është mbështetja teknike pë scam "MSSecTeam"? Mbështetja teknike për scam "MSSecTeam&quo…

Udhëzuesi i Heqjes së Bllokuesit të Ekranit "Kjo PC është bllokuar" !!

Çfarë është bllokuesi i ekranit "kjo PC është bllokuar"? Bllokuesi i ekranik "Kjo PC është bll…

Si të përdorni SUPERAntiSpyware për të skanuar dhe për të hequr malware-ët nga kompjuteri juaj !

Me viruse, worms, Trojans dhe malware duke u bërë gjithnjë e më të përhapur në jetën e përdoruesve të …

PacketTotal - Një ueb faqe e dobishme për analizën e dojseve PCAP

Nëse jeni profesionistë i INFOSEC, të cilët zakonisht merren me zbulimin e ndërhyrjeve dhe reagimin apo analizen e viruseve (ma…

Informacione, Manuali i ndihmës, dhe Pyetësori për Ransomware-in Locky!

Çfarë është Locky Ransomware? Locky është një infeksion me ransomware për Windows që u lëshua në…

Si të largoni trojanin "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" !

Trojani "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" është një infeksion kompjuterik i cili synon vetëm përdoruesi…

Këshilla kryesore për mbrojtjen e sistemit tuaj operativ Android nga virusët (malware) !

Me bazën më të madhe të instaluar prej të gjitha sistemeve operative, Android pa dyshim ka marrë botën celulare si st…

Si të kuptoni nëse Snapchat-i juaj është hakuar, dhe si ta ktheni prap atë!

Për çfarë duhet të shikoni, dhe çfarë të bëni në lidhje me të! Snapchat është një …

Udhëzues për heqjen e blokuesit të ekranit "PadLock"

Bllokuesi i ekranit "PadLock" është një trojan që paraqet një pamje të një dere të mbyllur me një…

Si të hiqni "Antivirus 10" (Udhëzues i fshirjes)

"Antivirus 10" është një program "scareware (frikësues)" që pretendon të jetë një program an…

Udhëzues dhe Pyetsorë për CryptorBit dhe HowDecrypt

Manuali Udhëzues për CryptorBit dhe HowDecrypt

Udhëzues dhe Pyetsorë për Ransomware-in CryptoLocker

Info: Infeksioni origjinal "Cryptolocker" është çaktivizuar më 2 qershor 2014, kur Operacioni Gameover tërhoqi rrje…

Si ta mbroni dhe përforconi kompjuterin tuaj kundër Sulmeve kibernetike me Ransomware?!

Viti 2016 pothuajse përfundoi dhe kjo definitivisht na mësoi një gjë; Ransomware është i pranishëm dhe do të q&e…

Përdorimi i Teknologjisë Wireless në Mënyrë të Sigurtë

Në vitet e fundit, rrjeta wireless është bërë më e disponueshme, e volitshme, dhe e lehtë për tu përdorur. …

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

AVG Remover Download

"AVG Remover" ju lejon që plotësisht të ç'instaloni produktet e AVG të zbuluara nga kompjuteri juaj. Për f…

RakhniDecryptor Ransomware Decryptor Download !

"RakhniDecryptor" është një Dekriptues për Ransomware me qëllim të përgjithshëm krijuar nga Kaspersky …

Zemana AntiMalware Download

Zemana AntiMalware është një skanues për malware i bazuar në cloud që ju lejon të kryeni skanimin sipas nevojës.…

RogueKillerCMD Download

RogueKillerCMD është versioni command line i programit të shërbimeve të sigurisë dhe anti-malware "RogueKiller".…

"RogueKiller" Download

RogueKiller është një mjet i sigurisë që mund të përdoret për të ndërprerë dhe për të h…

CryptoSearch Download

CryptoSearch është një vegël e krijuar nga Michael Gillespie që ju lejon të pastroni kompjuterin tuaj nga dosjet (files) e…

CryptON Ransomware Decryptor Download

Nëse jeni të infektuar me Ransomware-in CryptON, atëherë jeni me fat pasi Emsisoft arriti të gjej një mënyrë p&e…

SUPERAntiSpyware Download

SUPERAntiSpyware është një program anti-spyware pa pagesë që ofron zbulime të shkëlqyera dhe largimin e shpejtë …

Junkware Removal Tool 8.1.0.0 Download

"Junkware Removal" është një vegël e sigurisë që kërkon dhe heq nga kompjuteri juaj adware të zakonsh&…

Windows Repair (All In One) 3.9.25 Download

Windows Repair është një instrument që përmban mini-korrigjime të shumta për Windows. Ky mjet do të lejojë …

Heimdal Free Download

"Heimdal Free" është një program që skanon kompjuterin tuaj për programe të vjetëruara apo ndoshta të …

EMSISOFT HIJACKFREE

Emsisoft HiJackFree është një mjet i thjeshtë softuerik që zbulon aktivitetin me qëllim të keq dhe i mundëson p&…

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes është një program i rëndësishëm i sigurisë për çdo përdorues të kompjuterit ta ken…

RKill

RKill është një program që u zhvillua në "BleepingComputer.com" që tenton të ndërpresë proceset e…

Shkarkoni "BitStakDecrypter"

"BitStak Decrypter" është një program falas i dekriptimit i krijuar nga "Michael Gillespie" për Ransomware-ë…

HEIMDAL FREE

HEIMDAL FREE mjet softuerik i sigurisë që aplikohet në 20 aplikacionet më të përdorura. Kryen këto funksione: Skan…

ComboFix

ComboFix është një program, i krijuar nga sUBs, që skanon kompjuterin tuaj për malware të njohur, dhe kur e gjenë, b&…

AdwCleaner

AdwCleaner është një program që kërkon dhe fshin Adware, Toolbars, Programe potencialisht të padëshiruara (PUP), dhe …

RansomwareFree detekton Ransomware-in para se te Enkriptohen te dhënat

Rastet me Ransomware janë rritur ne mënyrë dramatike ne vitet e fundit sa qe tashme kane mundur te paraqiten te ju apo edhe te dikush tje…

Emsisoft Emergency Kit

Emsisoft Emergency Kit eshte nje mjet i cili ju mundeson detektimin dhe largimin e viruseve, rootkit, keylogera dhe programeve tjera me qellim te keq. K…

Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner eshte nje mjet pa pagese i cili ju mundeson qe te skanoni kompjuterin tuaj per te shikuar nese ekziston ndonje malware si: viru…

Trend Micro Ransomware File Decryptor

Trend Micro Ransomware File Decryptor eshte nje mjet i dedikuar per dekriptimin e fajllave te enkriptuar permes Ransomeware. Ransomeware jane nje kercni…

Newsletter: