Home | Kos-Cert
  • slider-img
  • slider-img
  • slider-img

Lajmet e Fundit

Interpol Identifikon 8,800 C&C Servera (Command and Control) të përdorura për Malware, Ransomware, Të Tjera !

Hetuesit e Interpol njoftuan sot se kanë identifikuar mbi 8,800 serverë të vendosur në tetë vende në Azinë Juglindore të përdorura për operacione të ndryshme të krimit kibernetik. Sipas Interpolit, këto janë serverë komandimi dhe kont…

Lexo më shumë

25/04/2017

"Spyware" i maskuar si "System Update" ka mbijetuar në Play Store për pothuajse tre vjet!

Një aplikacion në Android i quajtur "System Update" që fshehurazi përmbante një familje spyware me emrin "SMSVova", mbijetoi në "Google Play Store" zyrtarë për të paktën tre vjet, që nga 2014 kur u përditësua her&eu…

Lexo më shumë

21/04/2017

Dështim Epik: Routeri "TP-Link 3G" lëshon fjalkalimin e administratorit përmes SMS-ve !

Një model i veçantë i routerit "TP-Link" do të nxjerr apo lëshoj fjalëkalimin e administratorit të tij në "cleatext" për këdo që dërgon një SMS mesazh në SIM kartën e routerit me një skriptë të veqa…

Lexo më shumë

14/04/2017

Ransomware-i "Mole" shpërndahet përmes Online Word dokumenteve të rreme!

Një ransomware i ri i quajtur "Mole" u gjet nga hulumtuesi i sigurisë "Brad Duncan" përderisa ai ishte duke analizuar një fushatë të re të spam-ëve. Ai theksoi se: "Pas shqyrtimit të kësaj mostre, mendoj se ky ndoshta është n…

Lexo më shumë

14/04/2017

"Adobe" publikon përditësime sigurie për "Flash", "Reader", "Photoshop", dhe "Creative Cloud"!

Më herët sot, "Adobe" ka lëshuar përditësimet e sigurisë për disa nga aplikacionet e saj, duke përfshirë "Adobe Flash Player", "Adobe Campaign", "Adobe Photoshop CC", "Creative Cloud Desktop Aplication", dhe "A…

Lexo më shumë

13/04/2017

Sulmuesit mund të deshifrojnë PIN-ët dhe Fjalëkalimet nga mënyra se si përdoruesit klikojnë në smartfonët e tyre !

Një "JavaScript file" e ngarkuar fshehurazi në një faqe pa njohurin tënde, ose një aplikacion i ngarkuar në pajisjen tuaj mobile, mund ti çaset të dhënave nga senzorë të ndryshëm dhe të mbledhë informaconet e nevojshme për …

Lexo më shumë

13/04/2017

Regjistrohu për të pranuar informacion në e-mail:

Mozilla dhe Tor kanë lëshuar update për dobësitë në Firefox

Një dobësi ne Firefox e cila u raportua nga një postim në faqen zyrtarë të Tor tani është rregulluar nga Mozilla…

Locky Ransomware

Një nga variantet më të fundit të ransomware (software me qellim të keq) është i njohur me emrin Locky. Dosjet (files…

Largoni programin potencialisht të padëshiruar "FilePlus"

Çfarë është "FilePlus"? "FilePlus" është një program që ju lejon të shkarkoni filma,…

Largoni Programin "MaohaWiFi" (Udhëzuesi për de-instalim)

"MaohaWiFi" është një program potencialisht i padëshiruar që zakonisht vjen sëbashku me programe falas që j…

Largoni "AdBlocker" për Youtube !

Çfarë është Adblocker për Youtube? Adblocker për Youtube është një zgjerim potencialisht i padëshir…

Udhëzuesi dhe Pyetsori për "CryptorBit" dhe "HowDecrypt" !

Përmbajtje: Si të merrni ndihmë me CryptorBit Çfarë është Ransomware-i CryptorBit apo HowDecrypt  Si…

Si të largoni shfletuesit e padëshiruar "Chromium" ?!

Çfarë është shfletuesi Chromium? Chromium është një ueb shfletues me burim të hapur të kodit (open sourc…

Largoni mbështetjen teknike për scam "MSSecTeam" (Udhëzuesi)

Çfarë është mbështetja teknike pë scam "MSSecTeam"? Mbështetja teknike për scam "MSSecTeam&quo…

Udhëzuesi i Heqjes së Bllokuesit të Ekranit "Kjo PC është bllokuar" !!

Çfarë është bllokuesi i ekranit "kjo PC është bllokuar"? Bllokuesi i ekranik "Kjo PC është bll…

Si të përdorni SUPERAntiSpyware për të skanuar dhe për të hequr malware-ët nga kompjuteri juaj !

Me viruse, worms, Trojans dhe malware duke u bërë gjithnjë e më të përhapur në jetën e përdoruesve të …

PacketTotal - Një ueb faqe e dobishme për analizën e dojseve PCAP

Nëse jeni profesionistë i INFOSEC, të cilët zakonisht merren me zbulimin e ndërhyrjeve dhe reagimin apo analizen e viruseve (ma…

Informacione, Manuali i ndihmës, dhe Pyetësori për Ransomware-in Locky!

Çfarë është Locky Ransomware? Locky është një infeksion me ransomware për Windows që u lëshua në…

Si të largoni trojanin "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" !

Trojani "BrowserMe.exe" ose "Chrome_Font.exe" është një infeksion kompjuterik i cili synon vetëm përdoruesi…

Këshilla kryesore për mbrojtjen e sistemit tuaj operativ Android nga virusët (malware) !

Me bazën më të madhe të instaluar prej të gjitha sistemeve operative, Android pa dyshim ka marrë botën celulare si st…

Si të kuptoni nëse Snapchat-i juaj është hakuar, dhe si ta ktheni prap atë!

Për çfarë duhet të shikoni, dhe çfarë të bëni në lidhje me të! Snapchat është një …

Udhëzues për heqjen e blokuesit të ekranit "PadLock"

Bllokuesi i ekranit "PadLock" është një trojan që paraqet një pamje të një dere të mbyllur me një…

Si të hiqni "Antivirus 10" (Udhëzues i fshirjes)

"Antivirus 10" është një program "scareware (frikësues)" që pretendon të jetë një program an…

Udhëzues dhe Pyetsorë për CryptorBit dhe HowDecrypt

Manuali Udhëzues për CryptorBit dhe HowDecrypt

Udhëzues dhe Pyetsorë për Ransomware-in CryptoLocker

Info: Infeksioni origjinal "Cryptolocker" është çaktivizuar më 2 qershor 2014, kur Operacioni Gameover tërhoqi rrje…

Si ta mbroni dhe përforconi kompjuterin tuaj kundër Sulmeve kibernetike me Ransomware?!

Viti 2016 pothuajse përfundoi dhe kjo definitivisht na mësoi një gjë; Ransomware është i pranishëm dhe do të q&e…

Përdorimi i Teknologjisë Wireless në Mënyrë të Sigurtë

Në vitet e fundit, rrjeta wireless është bërë më e disponueshme, e volitshme, dhe e lehtë për tu përdorur. …

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

Manuali për enkriptimin e Email-ëve përmes PGP

AVG Remover Download

"AVG Remover" ju lejon që plotësisht të ç'instaloni produktet e AVG të zbuluara nga kompjuteri juaj. Për f…

RakhniDecryptor Ransomware Decryptor Download !

"RakhniDecryptor" është një Dekriptues për Ransomware me qëllim të përgjithshëm krijuar nga Kaspersky …

Zemana AntiMalware Download

Zemana AntiMalware është një skanues për malware i bazuar në cloud që ju lejon të kryeni skanimin sipas nevojës.…

RogueKillerCMD Download

RogueKillerCMD është versioni command line i programit të shërbimeve të sigurisë dhe anti-malware "RogueKiller".…

"RogueKiller" Download

RogueKiller është një mjet i sigurisë që mund të përdoret për të ndërprerë dhe për të h…

CryptoSearch Download

CryptoSearch është një vegël e krijuar nga Michael Gillespie që ju lejon të pastroni kompjuterin tuaj nga dosjet (files) e…

CryptON Ransomware Decryptor Download

Nëse jeni të infektuar me Ransomware-in CryptON, atëherë jeni me fat pasi Emsisoft arriti të gjej një mënyrë p&e…

SUPERAntiSpyware Download

SUPERAntiSpyware është një program anti-spyware pa pagesë që ofron zbulime të shkëlqyera dhe largimin e shpejtë …

Junkware Removal Tool 8.1.0.0 Download

"Junkware Removal" është një vegël e sigurisë që kërkon dhe heq nga kompjuteri juaj adware të zakonsh&…

Windows Repair (All In One) 3.9.25 Download

Windows Repair është një instrument që përmban mini-korrigjime të shumta për Windows. Ky mjet do të lejojë …

Heimdal Free Download

"Heimdal Free" është një program që skanon kompjuterin tuaj për programe të vjetëruara apo ndoshta të …

EMSISOFT HIJACKFREE

Emsisoft HiJackFree është një mjet i thjeshtë softuerik që zbulon aktivitetin me qëllim të keq dhe i mundëson p&…

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes është një program i rëndësishëm i sigurisë për çdo përdorues të kompjuterit ta ken…

RKill

RKill është një program që u zhvillua në "BleepingComputer.com" që tenton të ndërpresë proceset e…

Shkarkoni "BitStakDecrypter"

"BitStak Decrypter" është një program falas i dekriptimit i krijuar nga "Michael Gillespie" për Ransomware-ë…

HEIMDAL FREE

HEIMDAL FREE mjet softuerik i sigurisë që aplikohet në 20 aplikacionet më të përdorura. Kryen këto funksione: Skan…

ComboFix

ComboFix është një program, i krijuar nga sUBs, që skanon kompjuterin tuaj për malware të njohur, dhe kur e gjenë, b&…

AdwCleaner

AdwCleaner është një program që kërkon dhe fshin Adware, Toolbars, Programe potencialisht të padëshiruara (PUP), dhe …

RansomwareFree detekton Ransomware-in para se te Enkriptohen te dhënat

Rastet me Ransomware janë rritur ne mënyrë dramatike ne vitet e fundit sa qe tashme kane mundur te paraqiten te ju apo edhe te dikush tje…

Emsisoft Emergency Kit

Emsisoft Emergency Kit eshte nje mjet i cili ju mundeson detektimin dhe largimin e viruseve, rootkit, keylogera dhe programeve tjera me qellim te keq. K…

Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner eshte nje mjet pa pagese i cili ju mundeson qe te skanoni kompjuterin tuaj per te shikuar nese ekziston ndonje malware si: viru…

Trend Micro Ransomware File Decryptor

Trend Micro Ransomware File Decryptor eshte nje mjet i dedikuar per dekriptimin e fajllave te enkriptuar permes Ransomeware. Ransomeware jane nje kercni…

Newsletter:

Misioni

Njësia Nacionale KOS-CERT do ketë një rol kyç në ruajtjen e sigurisë se rrjeteve dhe shërbimeve të komunikimeve elektronike në Republikën e Kosovës. Qëllimi dhe misioni është që të ndihmojmë këtë komunitet të përballen në mënyrë efektive me sfidat e sigurisë kibernetike, koordinimin e veprimeve për të zgjidhur incidentet kibernetike dhe në mënyrë efektive për ti parandaluar ato.

Komuniteti

Komuniteti i KOS-CERT janë te gjithë operatorët e autorizuar/licencuar nga Autoriteti Regullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP) që ofrojnë rrjete dhe shërbime të Komunikimeve Elektronike dhe konsumatoret qe shfrytezojne keto rrjete dhe/ose sherbime në Republikën e Kosovës.